KVEGDRIFT OG TILSYNSTURER

Vi har tre ulike varianter av kvegdriften, alle burde testes, da fjellet viser seg i ulike drakter om du møter det i juni, eller i flotte høstfarger i september! Vi starter sesongen vår i juni med to helger der vi driver vi bølingen inn i fjellet. Begge helgene har identisk opplegg, men kvegflokken er delt i to fra de ulike bøndene. En yrende stemning blant forventningsfulle dyr, som vet hva de har i vente, nemlig tre måneder med frodig sommerbeite i Rondane. Vi passere snøfonner over høydene, mens vi følger dyrene ned i Vuludalen. Når jobben er utført blir det camp ved fremre Vulutjønn, hvor det blir servert deilig gryte kokt på bål. Et måltid som smaker himmelsk for en sliten cowboy/girl. Når september melder sin ankomst er det tid for å hente dyrene hjem fra fjellet. Den første kvegdriften i september rir vi inn i fjellet for å leite opp og samle dyr, for å så ta dem med tilbake for registrering på Øyasetra, deretter blir de sluppet ut i Frydalen for noen uker til med beiting. Dette er den helgen med flest timer i salen, da dyrene kan være spredt over store områder. Sesongavslutningen er den tredje type kvegsanking, da samler vi de siste dyrene som er igjen inne i fjellet, og rundt omkring i Frydalen rundt Øyasetra. Denne helgen passer for de som ønsker litt mer “komfort”, da man bor på campen på Øyasetra begge nettene hvor man kan ha mer utstyr tilgjengelig. Lørdagskveld blir det servert hjemmelaget KÅL ved bålet. En tradisjonskost fra Gudbrandsdalen!

Alle turene avsluttes med middag ved stallanlegget våres på Sulseter søndag ettermiddag.

Kvegdriftsturer passer for deg over 18 år som er øvet på hesteryggen

Bli med på tilsynstur inn i hjertet av Rondane, Vuludalen! Beitelaget har i overkant av 300 storfe som går i Vuludalen på sommerbeite. Her skal de gå til september og gresse på frodige marker. På denne turen etterfyller vi saltstein på de utplasserte stasjonene. Vi rir langt, og over store områder og ser til at kveget er i riktig beiteområde, eventuelt flytter kveget om de er i utkantområder. Det blir mange timer i salen både lørdag og søndag.

Når “arbeidsdagen” er over lørdag nyter vi en bedre middag (kokket på bål) og noe godt å drikke på campen som ligger vakkert til i Vuludalen. Her er det fine muligheter for å ta seg et deilig bad etter dagens lange økt i salen. Søndag fortsetter vi oppdraget med samlingen av kveg og utplassering av saltstein før vi retter mulene hjemover. Turen avsluttes med middag på Sulseter.

Pakkeliste

– Termos / drikkeflaske

– Ridehansker

– Ridesko / støvel, eller sko med hel

– Sikkerhets vest (hvis du har)

– Ridehjelm (Vi har også for utlån om du ikke har)

– Klær for varme- og kalde dager

– Badetøy

– Solkrem 

-Myggspray

-Hodelykt

– Regntøy

-Bestikk

-Sovepose / liggeunderlag

-Jervenduk (hvis du har)

-Drikke / Snacks

-Mat til fredagskveld (Bål)

– Nødvendige toiletsaker

 • – Sovepose
 • – Hodelykt
 • – Termos / drikkeflaske
 • – Ridehansker
 • – Klær for varme- og kalde dager
 • – Badetøy
 • – Solkrem 
 • – Regntøy
 • – Nødvendige toiletsaker
 • – Jervenduk er praktisk hvis man skal overnatte ute, men ingen nødvendighet
 • (ridehjelm kan lånes hos oss)
 • Drikke etter eget ønske