Elev og lærer gjorde rent bord under årets Dølahestmesterskap

Skrevet av Thomas Gundersen.

I helgen ble det arrangert Dølahestmesterskap på Stav.  Det ble konkurrert i både dressur, brukshestgrener og kjøring.

Fra Fron deltok blant andre Marianne Sandbakken og Oda Sanden, elev og lærer! Resultatet var at begge to nå kan skilte seg med tittelen grenmester i dressur for dølahest for junior og senior.

Læremester Marianne Sandbakken og Prins gikk klart seirende ut av grenmesterskapet, og toppet det hele med å vinne den høyeste dressurklassen også, med en prosent på hele 68.

Marianne har ridd  lenge, faktisk nesten før hun kunne gå. Som avkom av Kari og Morten som driver Sulseter Rideleir var det tidlig klart hva denne jenta kom til å interessere seg for. Hest har vært livet til Marianne på hobbynivå lenge. Hun har de senere år hatt mange elever, og fra 1. august gjør hun hobbyen om til levebrød. Da starter hun M Sandbakken dressur, og satser for fullt på undervisning, tilridning og temming av hest på Sandbakken på Vinstra.

Eleven, Oda Sanden med hesten Skeffilstad Odin, vant grenmesterskapet for junior. Oda har ridd farens hest Odin i snart to år, og rir ukentlig for instruksjon hos Marianne.

Oda starter sin hestekarriere gjennom faren Fin Idar, og var jevnlig med som passasjer foran faren på tur. Da hun ble 8 år startet hun på rideskole på Sandbakken. Så gikk det slag i slag med egen hest, og jevnlig instruksjon for Marianne. Oda har også sin egen hest som hun er ute og starter med, mens Odin har hun ridd jevnt de siste 2 årene med blant annet NM som mål.

Resultatene kommer ved hardt og jevnt arbeid mener de to.

Dølahestene Prins og Odin er også gode flerbrukshester, og er i jevn og variert trening gjennom hele året. Odin har for eksempel også tatt truen til Røros med Fron Lasskjørarlag to år på rad, og er ellers pappa Finn Idar sin allsidige turhest. Prins er fast innslag på kvegdrifter, han har vært med på flere langturer blant annet fra Alvdal til Vinstra med sin eier Marianne.

Det ligger utrolig mye trening bak en slik prestasjon, både målrettet trening og variert trening.

Læremester og elev er blide og fornøyde når jeg møter dem dagen etter dagen på Sandbakken for en aldri så liten fotoshoot. Det er ikke hver dag vi har NM-vinnere fra Fron!