Rideferie

Skrevet av Thomas Gundersen.

Hos Sulseter Rideleir tilbyr vi rideleir, rondanetur (4 / 5 dager), villmarkstur, helgetur, kvegdriftstur og mye, mye mer...

Se de utfyllende menyene for de forskjellige turene til høyre . Her følger en liten presentasjon av de forskjellige tilbudene som Sulseter Rideleir tilbyr:

Rideferie - Rideleir:
Rideleir 2013 hos Sulseter Rideleir - Du som gjest er viktigst for oss. Vi skreddersyr opplegg som tar utgangspunkt i dine ønsker og behov og vi tilrettelegger selvsagt alle aktiviteter etter dine ferdigheter. Selv om du aldri har sittet på en hest, er vi ganske sikre på at du etter kort tid vil føle deg trygg og se ut som en behersket rytter.

Du vil møte mange nye mennesker. På Sulseter Fjellstugu blir dere innlosjert på 2- 3- og 4- mannsrom.
Stedet har også camping- og hytteutleie, så du kan ta med deg venner og foreldre som kan bo der uten å være med på leiren.

Les mer...

Rideferie - Rondanetur:
Rondanetur hos Sulseter Rideleir byr på et fantastisk naturpanorama av vidde, fjell og tinder.

På hesteryggen tar rytteren med seg klær og mat for dagen i saltasker. Den andre bagasjen blir fraktet mellom overnattingsstedene med bil.

Les mer...

Rideferie - Villmarkstur:
Villmarkstur hos Sulseter Rideleir - Peer Gynt var en ustyrlig villmann. Han drev hvileløst i fjellet, jaktet og fisket, møtte tusser og troll. Denne turen går igjennom hjertet av det Gyntske eventyrland. Her kan du nyte skjønn natur, stillheten og ikke minst friheten naturen gir.

Da vi må ha med oss alt nødvendig utstyr selv, fraktes dette inn av kløvhester. Dette kan regnes som en liten ekspedisjon. Vi følger gamle handelsruter, hvor handelskaravaner gikk med varer og utstyr mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen. Her inne var det mange som ikke torde å ri, de var redd for å bli bergtatt eller spist av troll. En ting vi kan garantere, du vil bli bergtatt, men du kommer helskinnet hjem med fantastiske inntrykk.

Les mer...

Rideferie - Helgetur:
Helgetur hos Sulseter Rideleir - Dette er et tilbud fra fredag kveld med to dagsturer ut fra Sulseter lørdag og søndag, men noen helger har vi utvidet, slik at det er ankomst torsdag kveld.

Avreise søndag kveld. Vi rir innover vakre fjellområder, der vi tar en lang, god rast med kaffe på bål, og et godt måltid.

Turen passer for alle, vi deler grupper etter rideferdigheter og ønsker, da vi er flere ledere.

Helgeturen passer for ALLE!

Les mer...

Rideferie - Kvegdriftstur:
Kvegdrift / cowboytur hos Sulseter Rideleir - Det er kun et sted i Norge du kan være skikkelig fjellcowboy for en helg! Lokale gardbrukere hadde lenge et ønske om å drive fe inn i fjellet slik det ble gjort for flere hundre år siden. Problemet var alt styret det innebar å drive over 250 kuer og kalver inn i fjellet på en effektiv måte. Etter sene kvelder med hygge og litt attåt ble ideen født om å gjøre som i USA.

Dette er turen for den tøffe rytter som orker å sitte i salen i timesvis uten pause. Dette er den ultimale prøve på mot, ferdigheter og ikke minst tålmodighet. Blir du med på denne turen, kreves det at du gjør en seriøs jobb. Vi skal på en behersket og effektiv måte drive over 250 fe frem for de lokale gardbrukerne. Oppdraget er ikke fullført før alle dyrene er med. Vi gir oss ikke før jobben er fullført, selv om det blir langt på natt! Det vi kan garantere er en fantastisk opplevelse, noe helt utenom det vanlige. Bålkos og cowboymat, ekte leirstemning, arbeid med dyr som stikker av, fart og spenning fra første minutt.

Les mer...

{flike id=47}