Opplev Rondane fra hesteryggen

Disse turene varer i 4-5 dager og har 15-18 plasser. Turene passer for alle, med nedre aldersgrense 10 år.

Uken starter med innlosjering på Sulseter fjellstugu, med påfølgende velkomstmøte hvor det vil bli informasjon om uken, presentasjon av ledere, gruppen og utdeling av hester ut fra erfaring. Det blir også gjennomgang av stell av hest, oppsaling og pakking av saltasker. Mandag og tirsdag er det heldagstur ut i fra Sulseter. Onsdag går turen videre til Hotell Rondablikk hvor de to neste nettene tilbringes. Torsdagen venter en lang og spektakulær tur opp langs Ula til Ulafossen og Spranget midt i hjertet av Rondane. Fredagen vender vi snuten hjem til Sulseter. Vi har oppakningen for dagen med oss på hesten, den andre bagasjen blir fraktet rundt med bil. Det er minimum to ledere med på turen, slik at man i løpet av dagen kan dele gruppen opp etter ønske om fart, men store deler av dagen foregår i fjellterreng i skritt i samlet gruppe. Det vil hver dag være rast hvor vi saler av hestene, koker kaffe på bål og nyter nistepakken vår i lyngen. 

Pakkeliste

– Termos / drikkeflaske- Ridehansker- Ridesko / støvel, eller sko med hel- Sikkerhets vest (hvis du har)- Ridehjelm (Vi har også for utlån om du ikke har) – Klær for varme- og kalde dager- Badetøy- Solkrem – Regntøy- Nødvendige toiletsaker

Rondane nasjonalpark er en norsk nasjonalpark som ligger i et høyfjellsområde i Hedmark og Oppland; mellom Gudbrandsdalen og Atndalen.
Parken ble opprettet i 1962 som Norges første nasjonalpark, for å «ta vare på et stort, sammenhengende og i det vesentlige urørt fjellområde.
Parken ble utvidet den 24. oktober 2003 og dekker nå et område på 963 km2.

Nasjonalparken er spesielt viktig som leveområde for en av våre siste stammer av villrein, og omfatter et variert fjellområde med frodige fjelldaler, lavdekte flyer og mektige fjelltopper.

Hester i fjellandskap

Fikk du lyst til å bli med på tur?

Vi håper du har lyst til å bli med oss på tur og oppleve norsk natur på sitt beste – fra hesteryggen.

En uke fylt med ridning og hesteaktiviteter fra morgen til kveld. Her har du muligheten til å lære om dressur- og sprangridning, stell av hest og utstyr kombinert med rideturer i flott fjelltereng. Vi har ett spennende og variert ukesprogram. Dere er innlosjert på Sulseter Fjellstugu, der det blir servert god tradisjonskost.


Noen glimt fra tidligere turer i Rondane: