Rondanetur

Rondanetur hos Sulseter Rideleir byr på et fantastisk naturpanorama av fjell, vidde og høye tinder.

Rondane har inspirert komponister og kunstnere som Edward Grieg og Harald Solberg. Nå kan også du oppleve Rondane på en unik måte. Fra hesteryggen vil du befinne deg i flott natur, med en overveldende utsikt over massive fjellområder. Trygge og fjellvante hester frakter oss inn i hjertet av fjellheimen.

På hesteryggen tar rytteren med seg klær og mat for dagen i saltasker. Øvrig bagasje blir fraktet mellom overnattingsstedene med bil. På rastene blir hestene inngjerdet og kaffe kokes på bål.

Det er ankomst på Sulseter søndag ettermiddag før klokken 18.00. Middagen blir servert 18.30, med påfølgende informasjonsmøte. Rondaneturen passer for alle! Vi har grupper på maks 18 personer og to ledere. Gruppen kan da deles opp om nødvendig, da det er forskjell på ferdighetene. De som ønsker mer fart har da mulighet for dette.

På denne turen er det innlagt en seterovernatting på setra som tilhørte Per Gynt. Her vil dere få servert tradisjonell seterkost. Setra ligger idyllisk til i en setergrend som fremdeles er i aktiv drift.

Videre går turen innover i Rondane, hvor vi overnatter to netter på Rondablikk Høyfjellshotell. Herfra rir vi en dagstur i vakre områder, med fjellandskap, fossefall og frodige daler.

Vi vender så mulene mot Sulseter igjen, der vi avslutter turen med middag og avreise.

Søndag:
Oppmøte før kl. 18. Middag kl. 1830, med påfølgende informasjonsmøte. Utdeling og presentasjon av hester til hver enkelt.

Mandag:
Undervisning i strigling, stell og oppsaling av hestene. Vi rir en dagstur ut fra Sulseter for å bli kjent med hestene og hverandre. Kveldsaktiviteter med bl.a. gymkhana.

Tirsdag:
Vi rir fra Sulseter og over fjellet til Hågåsetra (Peer Gynt setra) hvor vi får servert tradisjonell seterkost som rømmegrøt og spekemat. Overnatting her på setra.

Onsdag:
Vi rir i flott natur over til Rondablikk Høyfjellshotell. Her finnes innendørs basseng, badevann og andre deilige fasiliteter. Vi spiser middag og overnatter her.

Torsdag:
Vi rir en dagstur inn i Rondane Nasjonalpark, via Ula, Spranget og vakre Furusjøen (hvor vi kan ri i vannet).

Fredag:
Vi rir fra Rondablikk Høyfjellshotell tilbake til Sulseter via Rustugusetra som har "verdens beste kanelboller". Vel tilbake på Sulseter, blir det middag og diplomutdeling før avreise kl. 18:30.Bilder fra Rondaneturen!

Hva bør du huske å ha med på Rondanetur?

- Sovepose
- Hodelykt
- Termos / drikkeflaske
- Ridehansker
- Klær for varme- og kalde dager
- Badetøy
- Solkrem
- Sko / støvler med hel
- Regntøy
- Nødvendige toiletsakerHer kan du lese om Rondane Nasjonalpark.