Rondanetur

Rondanetur hos Sulseter Rideleir byr på et fantastisk naturpanorama av fjell, vidde og høye tinder.

Rondane har inspirert komponister og kunstnere som Edward Grieg og Harald Solberg. Nå kan også du oppleve Rondane på en unik måte. Fra hesteryggen vil du befinne deg i flott natur, med en overveldende utsikt over massive fjellområder. Trygge og fjellvante hester frakter oss inn i hjertet av fjellheimen.

Våre Rondaneturer er svært populære og disse har vi arrangert siden 1989. Vi har gjester som kommer tilbake år etter år i tillegg til nye som hvert år får øynene opp for det vakre landskapet turene går i.

På hesteryggen tar rytteren med seg klær og mat for dagen i saltasker. Øvrig bagasje blir fraktet mellom overnattingsstedene med bil. På rastene blir hestene inngjerdet og kaffe kokes på bål.

Rondaneturen passer for alle! Vi har grupper på maks 18 personer og to ledere. Gruppen kan da deles opp om nødvendig, da det er forskjell på ferdighetene. De som ønsker mer fart har da mulighet for dette.

 

SØNDAG
Det blir velkomstmøte etter middag. Vi forteller om turen fra dag til dag og at alle forteller litt om sine rideferdigheter for at dere skal få den hesten som passer dere. Det vil og bli gjennomgang av strigling, og oppsaling av Westernsaler og utstyr.

MANDAG OG TIRSDAG
blir det fine dagsturer ut i fra Sulseter. Vi deler  gruppen i to slik at de mest erfarene kan ri ut før. Så møtes alle på rast hvor vi lager bål og koker kaffe. Etter tur blir det aktiviteter som hesteskokasting, skyte på blink og bueskyting. 
Middagen på tirsdag vil bli servert i lavvoen nede ved stallen, den består av lokale råvarer.

ONSDAG
I dag rir vi videre fra Sulseter til Rondablikk Høyfjellshotell. Turen går høyt til fjells med en fantastisk utsikt mot Rondane i nord, Jotunheimen i vest, Valdres i sør og Kvitfjell i øst.

TORSDAG
Gled dere! Denne dagen er helt magisk. Dere rir langs fossefall, og dere ser mange av toppene i Rondane. Storslagen natur. Nå rir dere også inn i nasjonalparken. Etter rast rir dere ned Glitterdalen, og langs Furusjøen.

FREDAG
I dag går turen tilbake til Sulseter i lavere tereng som er veldig variert og med fine seter støler der vi spiser maten vår. Etter endt tur steller dere hestene og tar avskjed med de 4 beinte vennenne  deres. Vi avslutter uka med middag før avreise.

Mer informasjon får dere i bekreftelsen ved bestilling.
Når det er 4 dagers uke, blir det Tirsdagsturen fra Sulseter som går bort. Da rir dere til Rondablikk.
Ta gjerne kontakt for mere informasjon.Bilder fra Rondaneturen!

Hva bør du huske å ha med på Rondanetur?

- Termos / drikkeflaske
- Ridehansker
- Klær for varme- og kalde dager
- Badetøy
- Solkrem
- Sko / støvler med hel
- Regntøy
- Nødvendige toiletsakerHer kan du lese om Rondane Nasjonalpark.