Rondanetur

Rondanetur hos Sulseter Rideleir byr på et fantastisk naturpanorama av fjell, vidde og høye tinder.

Rondane har inspirert komponister og kunstnere som Edward Grieg og Harald Solberg. Nå kan også du oppleve Rondane på en unik måte. Fra hesteryggen vil du befinne deg i flott natur, med en overveldende utsikt over massive fjellområder. Trygge og fjellvante hester frakter oss inn i hjertet av fjellheimen.

Våre Rondaneturer er svært populære og disse har vi arrangert siden 1989. Vi har gjester som kommer tilbake år etter år i tillegg til nye som hvert år får øynene opp for det vakre landskapet turene går i. I flere år har opplegget vært uforandret, så for å utvide horisontene og for å la gjestene våre få se enda mer av den storslagne naturen vil vi i 2020 gjøre noen justeringer.

På hesteryggen tar rytteren med seg klær og mat for dagen i saltasker. Øvrig bagasje blir fraktet mellom overnattingsstedene med bil. På rastene blir hestene inngjerdet og kaffe kokes på bål.

Rondaneturen passer for alle! Vi har grupper på maks 18 personer og to ledere. Gruppen kan da deles opp om nødvendig, da det er forskjell på ferdighetene. De som ønsker mer fart har da mulighet for dette.

 

Mandag:

Dagstur i fjellområdet rundt Sulseter. Her blir vi kjent med hestene og hverandre. Om kvelden etter middag blir det aktiviteter på ridebanen.

Tirsdag:

Ny dagstur i området rundt Sulseter. Denne dagen vil bli en luftig, flott tur opp til 1300 m.o.h. Her vil vi kunne se både Jotunheimen nasjonalpark og ikke minst de vakre fjella i Rondane nasjonalpark. På kveldstid vil det bli en hyggelig sammenkomst med mat og forfriskninger i lavvoen.

Onsdag:

Da går turen fra Sulseter og vi rir gjennom noe av den vakreste naturen Norge har å by på - midt i Peer Gynts rike. Underveis på turen rir vi forbi noen vakre, gamle setergrender og ser de massive fjellene i Rondane gjennom to hesteører. Turen går over til Rondane Høyfjellshotell. Dette er et tradisjonsrikt høyfjellshotell som ligger i foten av Rondane nasjonalpark. Det var dette hotellet vi var på de 10 første årene av våre rondaneturer som startet opp i 1989. Klikk her for å se mer om hotellet.

Torsdag:

Vi rir en dagstur inn i Rondane Nasjonalpark. Her rir vi langs Ulafossen og opp til Brudesløret som er en av de flotteste fossene ved inngangen av nasjonalparken. Så går turen om Spranget og ned til hotellet igjen.

Fredag:

Turen går hjemover mot Sulseter. På turen hjem er vi innom Rustugusetra, for å smake på verdens beste kanelboller (som vi og mange andre mener). Når vi ankommer Sulseter steller vi hestene og slipper de på beitet. Uken avsluttes med middag på Sulseter Fjellstue før hjemreise. 
Bilder fra Rondaneturen!

Hva bør du huske å ha med på Rondanetur?

- Hodelykt
- Termos / drikkeflaske
- Ridehansker
- Klær for varme- og kalde dager
- Badetøy
- Solkrem
- Sko / støvler med hel
- Regntøy
- Nødvendige toiletsakerHer kan du lese om Rondane Nasjonalpark.