Bakkesetra

Skrevet av Thomas Gundersen.

Hva med en venners vennetur, som i tillegg til en lang tur på hesteryggen inkluderer stampbad og overnatting i et eksklusivt setermiljø?

Denne helga har vi satt av 10 plasser til en skikkelig VIP-weekend. Ankomst fredag kveld med velkomstmøte og overnatting på Sulseter. Lørdag rir vi ut så snart vi er klare, og skal over Sødorpfjellets høyeste punkt.

Niste og kaffe på bål med fantastisk utsikt mot både Rondane og Jotunheimen. Deretter slynger vi oss ned mot Fiskedalen, en nydelig setergrend. Her skal vi overnatte i en ombygd låve, der vi blir servert ost og spekemat fra lokale produsenter. Badestampen blir fyrt opp, og hvis været tillater det bålpanne og kos ute. Hestene beiter på kvea ved siden av, og ofte rusler også melkeku og sau rett forbi.

Låven rommer 10 sengeplasser, noen i koselige, doble brisker opp på låvekjøringa, noen i hengekøyer og budeiesenger nede. Her er det langbord, og kjøkkenkrok, og vi får servert både middag og frokost her.

Søndag etter frokost smører vi nistepakke, og begir oss på hesteryggen og mot Sulseter igjen. Helga avsluttes på Sulseter.

Helga har 18-års aldersgrense.

Les mer også på www.bakkasetra.no.